http://holzori.ru/obshestvo/vechnaya-pamyat-30-04-2013.html
Бісквіт: 6 яєць, 6 ст. л. цукру, 5 ст. л. борошна, 1 скл. повидла чи джему для промащування.
Крем: 500 г кисломолочного сиру, 1 скл. сметани, 0,5-1 скл. цукру, 30 г желатину, 1 скл. заморожених чи консервованих вишень.

Випустити яйця у миску, додати цукор і збити міксером протягом 7-10 хвилин, щоб маса збільшилася в об’ємі в 2-3 рази. Борошно просіяти, і розмішуючи бісквіт ложкою знизу, поступово всипати борошно і обережно замісити бісквітне тісто. Слід пам’ятати, що замішуючи бісквіт, не можна робити різких рухів, оскільки маса може опасти і стати не такою пухкою.
Духовку розігріти до 200оС. Дечко застелити пергаментом і вилити на нього половину бісквіта. Розрівняти тісто ложкою у вигляді прямокутника товщиною 1 см. Сформувати у такий спосіб ще один шар і випекти бісквіти, слідкуючи, щоб вони не підгоріли і не підсохли. Як тільки з’явиться злегка рум’яна скоринка на поверхні тіста, бісквіти дістати з духовки, накрити рушником і охолодити до кімнатної температури. Бісквіти перевернути, зняти пергамент і промастити джемом. Скрутити рулетом за допомогою рушника.
Миску вистелити харчовою плівкою. Рулети порізати на порційні шматочки шириною 1,5-2 см. Викласти рулетики щільно один до одного так, щоб вони повністю покрили дно і бокові поверхні миски.
Приготувати крем. Протерти через сито сир, додати сметану і цукор. Масу старанно вимісити або збити міксером. Желатин замочити у холодній воді, розпустити на водяній бані і додати у сирковий крем. Останніми додати вишні, перемішати. Крем перекласти на бісквіт та вирівняти поверхню. Поставити торт у холодильник на 2-3 години для застигання крему. Після цього накрити миску з тортом тарілкою, перевернути, зняти миску та плівку. Подаючи до столу, торт можна прикрасити листям м’яти та вишнями.