Єдина Країна! Единая Страна!

 

5-6 курячих стегенець чи гомілок;
Маринад: 250 мл білого сухого вина, 1 ріпчаста цибулина, 1 пучок петрушки, 2-3 зубка часнику, 5 горошин чорного перцю, 1 апельсин, 2 ст. л. меду, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. олії.

Цибулю почистити, порізати дрібними кубиками і перекласти у миску. Петрушку старанно посікти і злегка потовкти, щоб вона пустила сік. Часник посікти і все змішати з цибулею. Зняти терткою цедру з апельсина і разом з вином додати у миску з зеленню та цибулею. Маринад заправити перцем і перекласти у нього порційні шматки курки. Накрити кришкою і дати постояти у холоді 2-3 години.
Сковороду з олією розігріти, перекласти замариновані шматки курки і обсмажити з обох боків до рум’яного кольору. Курку викласти на тарілку. А в сковороду, де вона смажилась, додати вершкове масло, коли воно розтопиться, додати борошно і підсмажити протягом 1-2 хвилин. Процідити маринад, в якому маринувалась курка і влити його у сковороду. Старанно розмішати, щоб не утворились грудочки і додати мед. Соус проварити протягом 10 хвилин, а потім заправити його сіллю та перцем за смаком. Перекласти у соус курку і протушкувати ще 10 хвилин.
На гарнір до такої страви можна приготувати макарони з грибами.

Последние новости